Waan je in de wereld van de kabouters

Het Kabouterpad

Stap de magische wereld van het Kabouterpad in de bossen van boswachterij Roggebotzand binnen! Doe je kaboutermuts op, laat je wangen vrolijk rood schminken en pak je rugzak vol leuke spulletjes. Bereid je voor op een speelse en verrassende ontdekkingstocht door het bos, vol kabouterpret en natuurwonderen!

Spelen en ontdekken in de wereld van de kabouters

Het Kabouterpad

Ontdek het magische Kabouterpad in de bossen van Roggebotzand – de ideale plek voor een gezellige wandeling en een onvergetelijke ervaring voor kinderen van twee tot zeven jaar.

Hoe werkt het?

Wil je het Kabouterpad verkennen? Reserveer niet nodig, maar meld je wel even in ons pannenkoekenrestaurant. De wandeling duurt ongeveer drie kwartier en omvat leuke opdrachten die vooral kinderen van twee tot zeven jaar zullen aanspreken. Het pad is toegankelijk voor rolstoelen en buggy’s, dus een perfect uitje voor het hele gezin.

Praktische informatie
  • Kosten: € 6,50 per kind
  • Openingstijden: Het Kabouterpad is geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Na zonsondergang rusten de kabouters.
  • Wat krijg je na afloop? Een fantastisch kabouterdiploma om de moed en doorzettingsvermogen van de kinderen te vieren.
  • Tip: Trek goede gympen of wandelschoenen aan!
Avontuur op het Kabouterpad

Bij aankomst in Het Grote Kabouterbos krijgen de kinderen een kaboutermuts, rode wangen en een rugzakje met een opdrachtenboek en stickervel. Elk seizoen wisselt het opdrachtenboek, zodat het Kabouterpad altijd spannend blijft.

Het pad leidt door de mooiste natuur van Roggebotzand, langs kronkelige paadjes, kabouterhuisjes en geheime tuintjes. Onderweg wachten leuke en leerzame opdrachten, zoals het doen van de kabouterdans, zingen of zoeken naar kabouterstenen. De kinderen leren spelenderwijs over de natuur en haar bewoners.

Na afloop ontvangen de kinderen hun eigen Kabouterdiploma als blijvende herinnering aan een dag vol avontuur en plezier. De wandeling is leuk in ieder seizoen.